IKGL Logo Overlay

Nieuws van SIKA

Beste ondernemers,

Als technisch werkgever in onze regio ben je vast bezig met de ontwikkeling van je personeel. En dat is nodig: om de concurrentie voor te blijven én om alle ontwikkelingen in jullie vakgebied bij te benen.

Het Grensland College helpt je daarbij. Met Associate degrees (Ad’s) scholen ze werknemers om en bij, zodat hun kennis en vaardigheden naadloos (blijven) aansluiten op de arbeidsmarkt. Wat is zo’n Ad en wat heb je er als bedrijf aan? En welke Ad’s biedt het Grensland College? Je leest het in deze mail. Bespreek de mogelijkheden met je werknemers! Als ze zich vóór 15 augustus aanmelden, kunnen ze in september al starten.

Over het Grensland College
Het Grensland College groeit! Al meer dan 130 studenten studeren aan hét Associate degree-college van de Achterhoek. Niet zo gek als je je bedenkt dat dit een unieke samenwerking is van Graafschap College, HAN, Saxion en Iselinge Hogeschool, de grote onderwijsnamen in onze regio. Meer lezen over onze samenwerking, missie en visie? Je vindt het op onze website.

Wat is een Associate degree?
Een Associate degree-opleiding is een tweejarige praktijkgerichte opleiding in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Je wordt opgeleid tot niveau 5 van het Nederlands kwalificatieraamwerk (NLQF). Een Associate degree-opleiding is dus de brug tussen een mbo 4-opleiding en een bacheloropleiding. Wil je meer weten over wat een Associate degree inhoudt? Kijk op onze website.

Ad Management
Wil jij professioneel leidinggeven? En ben of word je bijvoorbeeld teamleider, afdelingsmanager of productieleider? Volg dan de opleiding Ad Management! Naast coachen en leidinggeven gaat de Ad Management over communiceren, de basis van HRM, kwaliteit, financiën, ondernemerschap en het doorvoeren van veranderingen. Klinkt dit als iets voor (één van) jouw werknemers? Bekijk meer informatie over deze opleiding.

Ad Engineering
Door nieuwe technologieën in de technische sector neemt de complexiteit toe, waardoor er meer vraag is naar hoogopgeleide technici. De Ad Engineering in Ulft biedt een brede technische basis, zodat je complexere problemen op kunt lossen. Je kunt een inhoudelijk gesprek voeren met specialisten, bent op de hoogte van de ins en outs binnen de operatie en vormt daarbij de schakel tussen productie en engineering.

De Ad Engineering past goed bij mbo’ers met een aantal jaren werkervaring die in een functie (willen) werken als engineer, projectengineer, projectleider, hoofd productie, kwaliteitscontroleur en werkvoorbereider. Iets voor (één van) jouw werknemers? Bekijk meer informatie over de Ad Engineering.

Ad Logistics Management
Als bedrijf ben je continu op zoek naar handige, goedkopere en slimmere manieren voor het inrichten van logistiek. Zo probeer je je concurrentie voor te blijven. Willen je medewerkers zich specialiseren in logistieke planning of logistiek leidinggeven? Laat hen dan de tweejarige deeltijdopleiding Ad Logistics Management volgen bij het CIVON in Ulft. Je vindt meer informatie over deze Ad op onze website.

Wie betaalt dat?
Als technisch werkgever kun je gebruikmaken van veel opleidingsfondsen. Denk aan OOM of A+O Metalektro. Je werknemer kan ook zélf een tegemoetkoming in studiekosten aanvragen, bijvoorbeeld bij het Achterhoeks talentenfonds Opijver.

Vragen? Bel Alexander van der Graaff op 06 10 44 93 91 of mail naar info@grenslandcollege.nl.

Met vriendelijke groet,

Arthur Jansen
Voorzitter SIKA