IKGL Logo Overlay

De capaciteit van het elektriciteitsnet in de Oost-Achterhoek

Woensdag 5 juli organiseren de IKGL, OWIN, Bedrijvenkring Berkelland en IKAD een vervolgsessie over netcongestie in De Mattelier in Groenlo. De eerste was enkele jaren geleden en nu komt er een tweede vervolgsessie waarin Liander vertelt over de gang van zaken tot nu toe.

Denk en doe mee
Tijdens deze bijeenkomst laten we zien wat er aan de hand is, waar de beperkingen liggen en gaan we vooral met elkaar in gesprek over wat er wél kan en wat jij daaraan kunt bijdragen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de industriële kringen OWIN, BB, IKAD en IKGL, in samenwerking met Joël van Tiem (gebiedsregisseur Alliander), Joris Benninga (regisseur Smart Energy Hub De Mars, Zutphen) en Jan Straatman (Duurzaam Ondernemerscentrum Achterhoek).

Netcongestie raakt elke ondernemer
Ben je ook al geconfronteerd met de beperkingen van het huidige elektriciteitsnet? Dagelijks zien we in de media dat het elektriciteitsnet ‘vol’ is. Bedrijven die willen uitbreiden of hun productieproces willen elektrificeren, moeten jaren wachten voordat hun elektriciteitsaansluiting verzwaard kan worden. Het dak van je bedrijfshal volleggen met zonnepanelen kan niet, omdat je de duurzaam opgewekte elektriciteit niet aan het net kunt terugleveren. Misschien heb je afgelopen winter een reprimande ontvangen omdat je piekbelasting nu al te hoog was.

Wat kan er wél?
Het is niet meer vanzelfsprekend dat we overal op elk moment onbeperkt over energie kunnen beschikken. Uitbreiding van de netcapaciteit is slechts een deel van de oplossing. We kunnen de beschikbare netcapaciteit ook beter benutten door als ondernemers en netbeheerder slim samen te werken.
Raken deze thema’s jou? Kom dan naar het tweede bijeenkomst over Netcongestie op donderdag 5 juli om 15:30 uur in De Mattelier in Groenlo.

Programma:
15.30 uur   Inloop
15.45 uur   Welkom en start programma
17.30 uur   Einde programma, start netwerkborrel.
18.30 uur   Einde meeting   
             
U kunt zich hieronder aanmelden.
 
Graag tot 5 juli in De Mattellier in Groenlo!
OWIN – IKAD – BB – IKGL