IKGL Logo Overlay

Mobiliteit

Lees hier de ervaring met een deelauto van ‘GOAN’ van IKGL lid Herman van der Heijden:

‘Enige tijd geleden, wilden wij eigenlijk wel af van het bezit van twee personenauto’s.

Ik reed een hybride auto zakelijk en mijn vrouw Guduul, reed een benzineauto privé.

Toen GroenKracht Groenlo kwam met de mogelijkheid om een elektrische auto te huren, gaf dat voor ons de doorslag om de benzineauto de deur uit te doen.

Via een app kun je de dichtbij zijnde auto reserveren, je opent de auto met je telefoon en “gaan” met de auto “Goan”.

Voor de prijs die je betaalt kun je privé echt geen tweede autorijden en ook zakelijk kan dit een hele goede duurzame goedkope oplossing zijn voor een auto die je af en toe nodig hebt! https://www.groenkracht-groenlo.nl/deelauto/kosten

Én het mooie was, dat als ik de ‘Goan auto’ zakelijk gebruikt, krijg ik van klanten altijd positieve reacties! Ik kan dus eenieder aanbevelen om de deelauto van “Goan” eens te gebruiken en zelf het heerlijke gevoel van elektrisch, milieubewust, duurzaam rijden eens te ervaren, én met lage kosten!’

Herman van der Heijden

Met Gaon reis je slim, duurzaam en gezond naar je werk  

Er zijn voor Achterhoekse werkgevers goede redenen om met een mobiliteitsbeleid aan de slag te gaon: Een beter bereikbare organisatie, minder ziekteverzuim, meer productiviteit, minder kosten, aantrekkelijk werkgeverschap en een kleinere CO2-voetafdruk. De Gaon werkgeversaanpak is er voor elke werkgever die duurzame stappen wil zetten. 

De werkgeversaanpak van Gaon  

De mobiliteitsmakelaars van Gaon adviseren werkgevers die duurzaam mobiliteitsbeleid willen opstellen en/of implementeren. Voor de implementatie kunnen werkgevers kiezen uit diverse mobiliteitsdiensten op maat, die duurzame mobiliteit bevorderen. Van een interactieve mobiliteitsscan die inzicht geeft in het veranderpotentieel van het woon-werkverkeer, een e-bike probeerweek, een beloningsprogramma voor duurzaam en gezond reisgedrag, tot een flexibel mobiliteitsbudget. 

Wil je als werkgever échte stappen zetten met thema’s als duurzaamheid, aantrekkelijk werkgeverschap en vitaliteit? Bekijk het aanbod en lees welke kansen er voor jou als werkgever zijn op www.gaon.nl.  

Praktijkvoorbeeld deelauto: Delen is vermenigvuldigen 

Deelauto’s vormen een interessante aanvulling op het eigen wagenpark van het bedrijf. Werknemers kunnen op de fiets naar het werk, maar voor een zakelijke afspraak toch over een representatieve auto beschikken. Maar voor een deelauto moet wel voldoende gebruik zijn. Gaon helpt door de gezamenlijke vraag en wensen naar deelmobiliteit in beeld te brengen. Gaon biedt, met hulp van lokale aanbieders, verschillende modellen van aanschaf, beheer en ontzorging. 

Wil je samen met de omliggende bedrijven een deelauto of deelfietsen?  Of wil je van een poolauto een echte deelauto maken zonder sleuteloverdracht of gedoe over beschikbaarheid? Gaon biedt passende oplossingen. De eerste Gaon auto’s zijn reeds beschikbaar, onder andere in Zieuwent, Groenlo en Lichtenvoorde. Doel is komende jaren in totaal 100 deelauto’s te realiseren. 

Meer weten?  

Wil je meer weten over de Gaon initiatieven en diensten? Neem dan contact op via mobiliteitsmakelaar@gaon.nl

Christiaan van Veen

Mob:   +31 6 3102 6583