IKGL Logo Overlay

3D-Printerproject

IKGL heeft zich aangesloten bij zes andere industriële kringen in de regio bij het 3D-printer project. Het doel van dit project is om jongeren bekend te maken met 3D printen en de interesse in techniek te vergroten.
Afgelopen jaar hebben de eerste kringen deelgenomen. Trainers werden opgeleid die vervolgens kinderen tussen 10 en 15 jaar hebben begeleid bij het bouwen van een 3D- printer en het werken met dit innovatieve stukje techniek. Het enthousiasme was bijzonder groot bij zowel de trainers als de kinderen. Van april tot half juni worden ook trainers in onze kring opgeleid. In september (exacte datum volgt nog) kunnen de kinderen uit onze kring gaan deelnemen aan het 3D-printer project. Binnenkort zullen wij de uitnodiging mailen naar onze IKGL leden waarmee kinderen zich kunnen aanmelden. Maximaal 10 kinderen kunnen hiervoor worden toegelaten in onze kring. Wie het eerst komt het eerst maalt, waarbij wij kinderen van onze eigen leden als eerste worden toegelaten. De lessen worden gegeven in het technieklokaal bij het Marianum in Lichtenvoorde. Naast het stimuleren door kinderen te laten kiezen voor techniek en het leren van 3D techniek (CNC-machines gebruiken hetzelfde principe) heeft deze samenwerking tevens als doel een 3D-printer community te creëren waarbij men met elkaar contact houdt, om zo kennis en ervaring te delen in de regio.

Dit filmpje geeft verduidelijking van het 3D-printerproject: