IKGL Logo Overlay

Samen verduurzamen we de Achterhoek

Wij zijn samenwerkingspartner van Achterhoek Onderneemt Duurzaam (AOD). Dit is de onafhankelijke organisatie, zonder winstoogmerk, uit de Achterhoek die bedrijven helpt energie te besparen en duurzaam te ondernemen. Door ondernemers, voor ondernemers.

Tel uit uw winst
Meedoen met AOD betekent dat u meer winst overhoudt met minder energie. AOD helpt u hierbij. Door de Energie- en/of Duurzaam Ondernemenscan te doen krijgt u inzicht in de plekken waar u energie laat weglekken in uw bedrijfspand. In welke slimme en duurzame (vervangings)investeringen u kunt doen. En inzicht in wat de terugverdientijden en rendementen zijn. Veel ondernemers denken bij verduurzaming vooral aan zonnepanelen. Maar er is zoveel meer mogelijk, vaak met weinig moeite.

Hoe werkt het?
Laat de gratis scan doen. Is uw verbruik lager dan 50.000 kWh per jaar, dan komt u in aanmerking voor de MKB Energiecheck Achterhoek. Verbruikt u meer, dan wordt er een uitgebreidere Energiescan en/of een Duurzaam ondernemen scan bij u afgenomen. De onafhankelijke energieadviseur van AOD informeert in bij deze uitgebreide scan welke maatregelen geschikt zijn voor uw bedrijf, maakt samen met u een investeringsplan en laat u zien wat de verduurzaming en de energiebesparing u gaan opleveren. U krijgt daar ook nog eens vijf uur extra support bij voor hulp bij het aanvragen van offertes of subsidies.

Meedoen en informatie
Ruim 500 Achterhoekse ondernemers doen al mee en pakken de winst. De scan is gratis, de kosten worden gedragen door de provincie en de gemeente. Wilt u een scan aanvragen of meer informatie? Informeer dan bij het bestuur van onze ondernemersvereniging of mail naar info@achterhoekonderneemtduurzaam.nl
www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl

Download hier het leaflet.