IKGL Logo Overlay

Verrassend IKGL-bedrijfsbezoek bij GMT Equipment

Afgelopen donderdag was er een IKGL-bijeenkomst in het mooie Vragender bij GMT Equipment B.V.
Een bedrijf waar de Achterhoek trots op mag zijn! CEO Michel Gierkink en CFO Veronique Gierkink ontvingen ons in het nieuwe pand.

Allereerst was er een korte ledenvergadering van de IKGL waarin Thijs van Halteren van werd benoemd als nieuw bestuurslid. Ook werd aandacht gevraagd voor de Openbedrijvendag Oost Gelre op 12 oktober 2024 op industrieterrein De Kamp Zuid waar zo’n 50 bedrijven hun deuren openen.

Vervolgens gaf Michel Gierkink een presentatie over de ontwikkeling van het bedrijf in de afgelopen 26 jaar. In feite heeft GMT zich in de loop van jaren gespecialiseerd op twee producten die gekoppeld kunnen worden aan een kraan, verreiker, shovel etc. Dit zijn velkoppen voor toepassing in de bosbouw. 

Met deze velkoppen kan de eindklant in stedelijk gebied een boom in circa 20 minuten een boom neerhalen; dit wordt gedaan door de boom vanaf de kruin in delen te vellen. De velkop kan takken of stammen klemmen en vervolgens doorzagen en de kraanarm plaatst deze gevelde delen van de boom in een container. De ouderwetse manier is om een hoogwerker te gebruiken of een boomklimmer in te zetten. Dit is natuurlijk veel gevaarlijker en kost ook veel meer tijd. Michel laat met een plaatje zien dat de traditionele wijze van bomen vellen misschien wel het gevaarlijkste beroep van de wereld is. 

Veiligheid van het product en het proces van bomen vellen is superbelangrijk voor GMT. Daarnaast heeft efficiëntie de aandacht. Alle dingen in 1 keer goed doen is het motto. Daarom wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp en doorontwikkeling van het product, de productie, logistiek en de productcontrole.

Bij de rondleiding viel op dat Michel het product en het proces tot in detail kent en dat de productieruimte ruim en vooral schoon is.

GMT vraagt haar eindklanten om filmpjes van de velkop in bedrijf te maken en te delen. Op Youtube is veel videomateriaal te zien. Zo ging 1 van de filmpjes viral en werd door ruim 70 miljoen mensen bekeken. De producten uit Vragender gaan de hele wereld over en ook komen er steeds meer fans van het product. 

Aansluitend was er een buffet dat uitstekend verzorgd werd door Beneman in Vragender.

Nogmaals bedankt GMT Equipment B.V. voor dit verrassend interessante en mooie bedrijfsbezoek!