IKGL Logo Overlay

Fijnder

Batterij 10-12

7141 JL Groenlo

T: 0544 - 47 42 00

W: https://www.fijnder.nl

E: info@fijnder.nl

Contactpersoon Fijnder

T. Beijer

E: t.bijer@fijnder.nl

De juiste plek voor jou. Dat is Fijnder

Fijnder werkleerbedrijf Oost-Achterhoek is een tweedelijns organisatie, ontstaan uit het samengaan van Werkbaan Oost en de Sociale Dienst Oost Achterhoek in januari 2022. Wij zijn een van de grootste sociale werkbedrijven van de Achterhoek en zetten ons proactief in voor een zo optimaal mogelijke deelname van onze inwoners aan de samenleving. We zijn een officieel werkleerbedrijf en met onze expertise op het gebied van inkomen, re-integratie en activering ondersteunen we de inwoners van gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk bij vragen over werk en inkomen. Fijnder vindt voor iedereen een passende oplossing. Wij geloven dat iedereen van betekenis wil en kan zijn!

Van vraag naar werk en inkomen

Als cliënten een vraag over werk of inkomen hebben, komen ze via hun gemeente bij Fijnder terecht. Samen kijken we naar de situatie en welke aanpak hier het beste bij past. Het recht op werk, ondersteuning en scholing en het recht op ‘eigen initiatief ’staan daarbij centraal. We stellen een plan van aanpak op waaruit duidelijk wordt of de cliënt direct aan het werk kan of eerst extra ondersteuning nodig heeft. Het kan ook zijn dat werken niet mogelijk is, maar dat de cliënt wel wil deelnemen aan de samenleving binnen de gemeente of woonomgeving. Als deze behoefte er is gaan we, afhankelijk van de situatie, op zoek naar een plek op de Achterhoekse arbeidsmarkt of in onze eigen werkplaats met ruim 280 medewerkers. Ook werken we samen met cliënten aan werknemersvaardigheden (gedrag) of vakvaardigheden (iets kunnen). De werkplaats biedt daarnaast de route ‘Oriënteren’, speciaal voor cliënten die niet weten waar hun talenten en interesses precies liggen. Door verschillende werkzaamheden in de werkplaats uit te voeren, krijgen zij een beeld van wat zij interessant vinden en wat hun talenten zijn.

Ben je op zoek naar hulp voor werk of ontwikkeling? Of ben je werkgever die een vacature heeft of werk aan onze werkplaats wil uitbesteden? Laat het ons weten! Meer informatie vind je op www.fijnder.nl.