IKGL Logo Overlay

PCR- of sneltest voor reizigers – via Rijksoverheid

Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u een coronabewijs nodig. U komt aan een coronabewijs als u volledig gevaccineerd bent, of kunt aantonen dat u corona heeft gehad. Geldt dat niet voor u? Dan kunt u zich in juli en augustus 2021 gratis laten testen bij aangesloten testlocaties. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor buitenlandse toeristen die vanuit Nederland naar een ander land reizen.

De uitslag van een sneltest ontvangt u binnen maximaal 3 uur na de testafname en de uitslag van een NAAT(PCR)-test ontvangt u binnen 24 uur nadat u bent getest.

Een negatieve testuitslag kan via een ophaalcode in de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl worden ingevoerd. Hiermee kunt u vanuit Nederland aan boord van het vliegtuig, trein, bus of boot. En kunt u de grens over met de auto.

Vanaf heden is het mogelijk om via de volgende link een afspraak in te plannen voor zowel een sneltest als NAAT(PCR)-test: www.testenvoorjereis.nl

Bij vragen of onduidelijkheden over het inplannen van deze testen of testuitslagen, verzoeken wij om contact op te nemen via: www.testenvoorjereis.nl

Deze ‘testvoorvertrek’ testen worden in juli en augustus door de overheid vergoed. De testen worden uitgevoerd van 8.30 – 17.30 uur en is door u dus gratis in te plannen, óók op zaterdag en zondag!